Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 april 2019 | 11:00

Joe Carnahans "The Raid"-remake lever än

Regissören planerar att pressa Frank Grillo till max.
Indonesiska actionspektaklet "The Raid" från 2011 behövde kanske inte en engelskspråkig remake, men om någon ska ta sig an den - så kan det väl lika gärna vara Joe Carnahan?

Mannen bakom hårda rullar som "The A-Team" och "The Grey" berättade nyligen hur hans vision av "The Raid" kommer ge huvudkaraktären ett helvete, och drar kopplingar till Spielbergs krigsfilm "Rädda menige Ryan":

- När vi möter honom har han just kommit hem från ett riktigt brutalt specialuppdrag. Läkarna säger att han är på gränsen till PTSD och behöver vila i tre månader. Då får han veta att hans bror, som han trodde var död, lever och arbetar för en riktig skurk i Caracas. Om 18 timmar kommer skurken att attackeras och hans bror kommer dö. Vad ska han göra? Ta chansen att rädda honom? Där börjar vår film.
 
Det är antagligen här som han hamnar i ett höghus fullt av beväpnade gangsters, och måste slåss hela vägen upp till toppen.

- Jag vill att hela filmen ska kännas som knivfajten mellan Adam Goldberg och tysken i "Rädda menige Ryan".

Originalfilmen regisserades av Gareth Evans med Iko Uwais i huvudrollen. "The Raid" fick en magnifik uppföljare i "The Raid 2", kanske en av de allra bästa actionthrillers som någonsin gjorts.
 
 
Carnahan är närmast aktuell med "Boss Level", om en pensionerad specialsoldat som fastnar i en tidsloop på sin dödsdag. Frank Grillo medverkar, ihop med Mel Gibson, Naomi Watts och Annabelle Wallis. "Boss Level" får amerikansk biopremiär i augusti.
| 23 april 2019 11:00 |