Film

Skribent

Mats Karlsson

3 april 2019 | 19:30

Joe Berlinger gör film om Martin Luther King

Ted Bundy-regissören kommer även göra en dokumentär om mordmysteriet.
Joe Berlingers fascination för mord ser ut att hålla i sig, trots att han har levererat flertalet dokumentärer om kända och mindre kända mordfall de senaste åren ("Paradise Lost" och "The Clutter Family Murders"). Deadline rapporterar att Berlinger ska göra en spelfilm och en dokumentär om Martin Luther Kings mordmysterium.
 
Spelfilmen bär titeln "Slay the Dreamer" och kommer fokusera på pastor James Lawson, vän och rådgivare till Martin Luther King. Det var Lawson som bjöd in King till Memphis för att hålla tal för arbetarna, kvällen innan han blev mördad.
 
"Slay the Dreamer" kommer att berätta om Lawsons försök att öppna den stängda mordutredningen, efter att ha fått reda på att det enda ögonvittnet till mordet, Grace Walden har varit tvångsintagen på ett mentalsjukhus i åtta år. Walden blev inlagd under falskt namn, då hon tackat nej till en belöning på 100 000 dollar från FBI, när hon vägrade skriva på en edsförsäkran om att James Earl Ray var gärningsmannen. Hon hade upprepade gånger hävdat att Ray såg inte ut som gärningsmannen.
 
För den som vill fördjupa sig mer om Martin Luther King, finns en dokumentär på SVT Play, "I am Martin Luther King" (tillgänglig till 21 maj).
 
Redan om en månad (3 maj) kommer Berlingers omtalade film om Ted Bundy, "Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile" få streamingpremiär på Netflix.
| 3 april 2019 19:30 |