Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 juli 2017 | 21:00

Jodie Whittaker blir första kvinnan att överta rollen som "Doctor Who"

BBC bekräftade den efterlängtade nyheten tidigare under dagen.
En av de mest omtyckta sci-fi-serierna någonsin har tagit steget in i ny tid. "Doctor Who" förnyas ordentligt i samband med att den nya Doktorn har utsetts. Se här hur BBC introducerade Jodie Whittaker som den trettonde Doktorn.
 
Fram tills idag må Jodie Whittaker ha varit mest känd för sin roll i "Broadchurch", men framöver kommer hon för evigt att vara den trettonde Doktorn i "Doctor Who" - och den första kvinnan i den populära rollen.
 
 
"Jag är superpeppad över att få påbörja den här episka resan, tillsammans med Chris och alla Whovianer på vår planet. Det är mer än en ära att få spela Doktorn. Det är att minnas alla jag har varit, samtidigt som jag tar ett steg framåt och omfamnar allt som Doktorn står för: hopp. Jag kan knappt vänta," berättar Jodie i ett uttalande. 
 
"Doctor Who" såg dagen ljus redan 1963, den nuvarande versionen rebootades däremot 2005 med Christopher Eccleston i huvudrollen. Sedan dess har David Tenant, Matt Smith och Peter Capaldi axlat rollen. Capaldi tog övet 2013 men meddelade i början av året att han var redo att gå vidare och sedan dess har jakten på hans ersättare varit igång.
 
Även Steven Moffat ("Sherlock") som agerat showrunner sedan rebooten 2005 tackar för sig och lämnar över manuspennan till Chris Chibnall, skaparen av "Broadchurch". Att både Chibnall och Whittaker kommer från "Broadchurch" bådar gott då de redan har haft ett välfungerande samarbete tillsammans.
 
Vad tycker du om att Jodie Whittaket får ta över rollen som "Doctor Who"?
| 16 juli 2017 21:00 |