Film

Skribent

Tobias Andersson

10 januari 2023 | 15:30

Joaquin Phoenix x4 i mardrömskomedi signerad ”Hereditary”-regissören

Psykedeliskt värre i första trailern till ”Beau is Afraid”, Ari Asters nya film som tydligen ska bli mer komisk än hans tidigare rysare. Det verkar som att vi får följa Joaquin Phoenix i olika tidsåldrar, eller är det alternativa verkligheter?
Nu vet vi åtminstone lite (lite) mer om Ari Asters mystiska filmprojekt som tidigare hette ”Disappointment Blvd” men som tydligen bytte titel till ”Beau is Afraid".
 
Än så länge har vi inte fått särskilt mycket info om handlingen och inte blev vi mycket klokare av att ha sett trailern som går att beskåda nedan. Det lilla vi vet är att filmen i alla fall kretsar kring en framgångsrik entreprenör som vi får följa genom livets gång. Beau är hans namn och tydligen är han rädd, om nu titeln anspelar på hans sinnestillstånd. Någon form av komplicerad relation till sin morsa ska han också ha. Huvudpersonen Beau spelas av ingen mindre än Joaquin Phoenix.
 
Ari Aster etablerade sig inom skräckkretsar efter framgångsrika ”Hereditary” och ”Midsommar”. Men den här gången ser han  (åtminstone delvis) ut att skifta genre  till vad som mer beskrivs att bli någon slags skräckkomedi.
 
”Beau is Afraid” har amerikansk biopremiär 21 april. När den hittar till Sverige är i dagsläget oklart men med tanke på Aris tidigare succérysare så borde den hitta till våra biografer i samma veva.
 
 
Hur går dina tankar kring Ari Asters kommande film?
| 10 januari 2023 15:30 |