Film

Skribent

Erika Jarhed

17 april 2023 | 14:30

Joaquin Phoenix-dramat "Beau Is Afraid" verkar bli årets första stora indie-succé

Den kommande svarta skräckkomedin som får svensk biopremiär 28 april har redan fått en stark start i och med dess smygpremiär i USA.
Snart får den surrealistiska svarta komedin "Beau is Afraid" biopremiär i Sverige - närmare bestämt 28 april. Men redan nu skriver Deadline att filmen, som regisseras av "Midsommar"-regissören Ari Aster, verkar bli årets stora indie-succé.
 
Filmen har redan haft lite av en smygpremiär i USA, med visningar i både New York och LA. Sammanlagt tjänade den in över 300 000 dollar i intäkter på bara fyra visningar, som alla blev utsålda.
 
 
Filmbolaget A24 är det som står bakom filmen som tidigare har gjort filmer som "Moonlight" och Asters "Hereditary" och "Midsommar". Kanske är det Joaquin Phoenix som spelar huvudrollen i "Beau Is Afraid" som lockar biopubliken. 
 
I "Beau Is Afraid" får vi möta en paranoid man som ger sig ut på en episk odyssé för att komma hem till sin mamma som nyligen har gått bort. Vi får även se Patti LuPone ("Life Goes On") och Amy Ryan ("Gone Baby Gone") i roller. 
 
Detta kommer heller inte vara sista gången vi får se Aster och Phoenix samarbeta, då de redan är på gång med ett nytt filmprojekt ihop. Och om "Beau Is Afraid" fortsätter att kova in pengar när den får sin officiella biopremiär så kanske detta blir en helt ny super-duo som vi får se en hel del av i framtiden.
 
Ska du se "Beau Is Afraid" på bio?
| 17 april 2023 14:30 |