Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2023 | 11:30

Jesus återuppstår! Mel Gibsons galna planer för "Passion of the Christ 2"

2004 års "Passion of the Christ" blev kontroversiell - men också en enorm biosuccé. Uppföljaren kan bli "som en syratripp", enligt Mel Gibson.
Mel Gibson gör sig redo för att återbesöka Jesus Kristus. En uppföljare till 2004 års otippade, brutala succéfilm "Passion of the Christ" har varit på gång länge - nu går projektet äntligen framåt.
 
I en intervju från 2022, som först nu börjar få spridning, berättar regissören Mel Gibson om sitt ambitiösa projekt. "Passion of the Christ 2" skrivs ihop med Randall Wallace ("Braveheart"), och just nu står de och väljer mellan två olika manus - ett klassiskt och ett flippat.
 
- Det är ett enormt åtagande, så man kan inte göra det lätt eller snabbt. Man måste verkligen överväga vad man vill visa för att det ska bli starkt. Det är mycket som måste vara med, från olika tidsepoker. Det kommer bli som et pussel, tror jag.
 
 
- Jag har två manus. Det ena är väldigt strukturerat och ett starkt manus. Ungefär vad man kan vänta sig. Och det andra är som att ta en syratripp. För vi besöker andra världar och sånt. Vi besöker helvetet. Vi ser änglar falla. Det är galet.
 
Gibson passade på att bekräfta att Jim Caviezel "självklart" kommer tillbaka i rollen som Jesus.
 
 
"The Passion of the Christ" kostade endast 30 miljoner att producera, och drog in över 600 miljoner dollar på bio. En enorm succé, trots att kritikerna varnade för en enormt våldsam och känslomässigt utmattande film.
 
Den planerade uppföljaren bär arbetstiteln "The Passion of the Christ: Resurrection".
| 5 juli 2023 11:30 |