Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 april 2014 | 11:01

Jessica Chastain går i Marilyn Monroes fotspår

Tar över Naomi Watts roll i Andrew Dominiks "Blonde".

Jessica Chastain kommer att spela huvudrollen när Monroe-biografin "Blonde" blir film. Rollen var ämnad för Naomi Watts i flera år, men "Diana"-aktrisen är inte längre aktuell.

Andrew Dominik ("Killing Them Softly") regisserar adaptationen av Joyce Carol Oates bok, som berättar historien ur Marilyns vinkel utan att nämna hennes kända män vid namn. Dominik har länge talat gott om sitt drömprojekt, som han vill berätta som en mardrömssaga:

- Det är en Polanski-liknande film om galenskap. Den handlar om en föräldralös flicka som går vilse i skogen. Väldigt pseudo-Freud, gränsen mellan verklighet och fantasi kan bli väldigt oklar, sa han 2012.

Till skillnad från "My Week With Marilyn" som kom 2011 kommer "Blonde" att ge oss en bredare inblick i filmikonens liv, skriver The Wrap. Blondinen som inte behöver någon närmare presentation kom från trasiga förhållanden men slog igenom med buller och bång på vita duken under 1950-talet, med titlar som "Herrar föredrar blondiner" och "I hetaste laget".

Chastain ser vi närmast i dramat "Eleanor Rigby" på Cannes filmfestival i maj, och till hösten är hon aktuell i Christopher Nolans "Interstellar".

| 23 april 2014 11:01 |