Skribent

Anna Thunman Sköld

22 februari 2014 | 14:01

Jennifer Lopez blir korrumperad snut i NBC-serie

Skådespelerskan, sångerskan och "American Idol"-domaren har fått huvudrollen i polisdramat "Shades of Blue".

NBC har direktbeställt 13 avsnitt av serien, skriver THR.

Den ska handla om Harlee McCord (Lopez), en ensamstående mamma som jobbar i ett tajt gäng av kriminalare, kända för sina många lyckade utredningar. Men de har använt smutsiga metoder för att nå sina rekordresultat och när McCord rekryteras till FBI:s antikorruptionsenhet ställs hon inför ett moraliskt dilemma: ska hon kunna gå emot sina forna arbetskamrater, som ställt upp för henne i vått och torrt och varit med och uppfostrat hennes dotter, i hopp om att gottgöra sina tidigare försyndelser?

Adi Hasak ("3 Days to Kill") är ombord som manusförfattare och exekutiv producent tillsammans med Lopez och hennes "American Idol"-kollega Ryan Seacrest. Sistnämnda spelade en nyckelroll i att få Lopez att göra rollen, enligt Deadline.

- Manuset är så starkt och ambitiöst, vi kan inte vänta på att få se Jennifer ta sig an den här makalösa rollen, säger Seacrest i ett pressuttalande.

Produktionen för "Shades of Blue" ska starta 2015 för visning någon gång under 2015-2016-säsongen.

Jennifer Lopez har under de senaste decennierna - utöver "American Idol" - hållit sig till gästinhopp i serier som "Will & Grace" (som sig själv) och "How I Meet Your Mother". Hon är också exekutiv producent för dramaserien "The Fosters".

| 22 februari 2014 14:01 |