Film

Skribent

MovieZine

10 juni 2017 | 18:00

Jennifer Connelly ska spela en huvudroll i tv-serien "Snowpiercer"

Bong Joon-hos sci-fi-pärla från år 2014 får en remake.
Som vi tidigare har rapporterat om planerar TNT att ta konceptet från den koreanska regissören Bong Joon-hos film "Snowpiercer" (som i sin tur baserades på en fransk serietidning) och förvandla det till en tv-serie. Scott Derrickson från "Dr. Strange" (och som också legat bakom underskattade "The Exorcism of Emily Rose") ska regissera det en timme långa pilotavsnittet.
 
Deadline rapporterar nu att serien lyckats haffa ett riktigt stort namn till rollistan, då Oscarsvinnaren Jennifer Connelly skrivit på för en större roll. Hon kommer att spela "tågets röst", den som sköter alla utannonseringar i vagnarna alltså, och hennes karaktär tillhör därmed överklassen. Till skillnad från sina kollegor ser dock inte Melanie Cavill (som karaktären ska heta) ner på människorna längst bak i tåget, hon är snarare fascinerad av dem. Tony-vinnaren Daveed Diggs kommer att spela Chris Evans-rollen som underklassmänniska som leder sitt folk mot friheten.
 
För de som inte sett filmen kan sägas att handlingen utspelas efter apokalypsen, ombord på ett tåg som ständigt cirkulerar kring jorden. Människorna ombord, de fåtal överlevande alltså, är uppdelade efter ett strikt klassystem, vilket till slut leder till en våldsam revolt.
 
Det är ännu inte klart när "Snowpiercer" får premiär.
| 10 juni 2017 18:00 |