Serie

Skribent

MovieZine

12 mars 2023 | 16:10

Jenna Ortega var nära att tacka nej till rollen som "Wednesday"

TV-rollen som Wednesday Addams lockade inte den unga skådespelerskan, som tackade nej - flera gånger.
20-åriga skådespelerskan Jenna Ortega fick sitt stora genombrott i höstas med Netflixsuccén "Wednesday". Men det var nära att hon tackade nej helt och hållet - osugen på att binda sig till ännu en tv-serie.
 
Hon berättar för brittiska Times varför hon inte var intresserad när erbjudandet kom:
 
- Jag fick mailet men passade. Jag hade gjort så mycket tv i mitt liv och allt jag ville var att få göra film (...) Jag var rädd för att ännu en tv-roll skulle hindra mig från att göra andra jobb som jag verkligen ville ha och brydde mig om, säger Ortega.
 
Men regissörens namn fick henne att tänka om - tack och lov. Tack vare Tim Burton blev hon till slut övertalad för att spela den härligt morbida tonårstjejen Wednesday Addams. Och nu ska de spela in "Beetlejuice 2" ihop.
 
- Tim är en sådan legend och vi kom väldigt bra överens. Men ändå då sa jag nog "tack men nej, det är bra" ett par gånger till.
 
 
Ortega började agera som nioåring och har redan mer än 40 roller bakom sig. Vi har kunnat se henne i serier som "You" och "Jane the Virgin" samt filmer som "Insidious: Chapter 2", "The Babysitter: Killer Queen", "Studio 666" och "X". Hon är just nu aktuell på bio i "Scream 6".
 
De många skräckrollerna på senare år har gjort Jenna Ortega till en av denna generations hetaste "scream queens".
| 12 mars 2023 16:10 |