Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 mars 2016 | 15:00

Jeff Nichols berättar varför han tackade nej till "Aquaman"

Regissören hade chansen att få göra DC:s stora superhjältefilm.
När den stora Sony-läckan uppdagades blev det bland mycket annat känt att Warner Bros. funderade på att ge "Mud"- och "Take Shelter"-regissören Jeff Nichols chansen att regissera en av filmerna i DCU, "Aquaman". Som bekant fick istället James Wan från "The Conjuring" uppdraget till slut, och nu har Nichols i en intervju med Screen Crush berättat om varför han tackade nej, trots att han redan arbetade på en storfilm med sci-fi-drag i form av "Midnight Special" åt studion.

Han sa:

- Det härliga med "Midnight Special" är att även att den är gjord inom studion så gav de mig mycket kontroll över processen. Och jag menar inte bara kontroll över den slutgiltiga versionen av filmen, utan det kändes som att vi gjorde en av mina filmer. Jag hade mitt team. Jag hade min familj där. Mitt crew. Vi gjorde filmen som vi alla ville göra. Men när det kom till DC:s filmuniversum så hade så många delar av det redan kommit igång och så många beslut hade redan tagits så för mig kändes det mer och mer som att försöka hoppa på ett rullande tåg. Och sådant är jag inte särskilt bra på. Jag är mera en "från grunden och upp"-kille.

Eftersom han nu ändå är en del av Warner Bros. stall av regissörer fick han också frågan om han kunde tänka sig att ta över någon annan superhjältefilm framöver. Han svarade:

- Nä, faktiskt inte. Allt det där är ett sammanlänkat universum, och det borde det vara. Och jag var en förespråkare av det. Besluten som Zack Snyder nu tar i "Batman v. Superman" kommer alla länka till saker som kommer hända i "Justice League", och så vidare. Jag är en enorm serietidningsnörd så jag kände alla de här karaktärerna och de bör verkligen vävas in i varandra.

"Aquaman" har fått premiärdatum den 27:e juli år 2018 och James Wan står alltså för regin. Jason Momoa från "Game of Thrones" ska spela huvudrollen.

Vem hade du helst sett som regissör till "Aquaman", James Wan eller Jeff Nichols? Eller någon helt annan? Kommentera gärna nedan!
| 8 mars 2016 15:00 |