Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2017 | 23:00

Jeff Goldblum ger "Thor: Ragnarök"-regissören Taika Waititi 10 av 10 Goldblums

"Han var väldigt intresserad av improvisation."
Det finns en uråldrig, mytomspunnet mytomspunnen sanning som säger: "En film kan icke hafva för mycket Goldblum". Eller något åt det hållet. "The Blum" har hur som helst förgyllt biodukar ända sedan hans debut år 1974, och i oktober får vi se honom i rollen som "Grandmaster" i Taika Waititis hett efterlängtade "Thor: Ragnarök". En roll han tog på grund av sin kärlek till komediserien "Flight of the Conchords", bland annat.
 
I en intervju med Entertainment Weekly berättar Goldblum om hur mycket han diggar Waititis speciella humor:
 
- Det jag verkligen älskade med det här projektet var dess regissör, Taika Waititi. Han var verkligen den som fick mig att bli involverad därför att jag är ett fan av honom, från "Flight of the Conchords" och alla hans filmer. Inte bara "Hunt for the Wilderpeople" utan också "Boy" och framförallt "What We Do In the Shadows".
 
- När vi först snackade så sa han: "Jag vill att du ska göra din egen version av den här karaktären utan att vara komisk eller svulstig. Jag vill att du gör något som ligger i ditt kreativa familjeträd att göra. Och också improvisera.". Han var väldigt inne på improvisation. Vi samlades för alla de här scenerna vi hade och riffade trivsamt under den tiden vi hade tillsammans. Jag vet inte vad som kommer komma ut av det där därför att vi gav honom en massa olika val. 
 
Så vad sätter då Goldblum för betyg på Waititi?
 
- Han är fantastisk. Taika Waititi får 10 Goldblums av 10.
 
"Thor: Ragnarök" får premiär den 27:e oktober i år, och här kan du se den senaste trailern:
 
| 9 maj 2017 23:00 |