Serie

Skribent

Anders Eklöf

27 oktober 2021 | 10:08

Jazziga toner och flott science fiction i trailern för "Cowboy Bebop"

Netflix tolkning av den klassiska animeserien "Cowboy Bebop" från 1998 ser bättre och bättre ut.
Den 19 november har Netflix-serien "Cowboy Bebop" premiär, som är streamingtjänstens live action-tolkning av den klassiska japanska animeserien från 1998 med samma namn. 
 
Nu har en första trailer dykt upp, som fångar känslan från originalet samtidigt som den verkar erbjuda något nytt för både gamla fans och nykomlingar. 
 
 
 
"Cowboy Bebop" utspelar sig 2071 och följer prisjägaren Spike Spiegel (John Cho), som tillsammans med kaptenen Jet Black (Mustafa Shakir) och tjuven Faye Valentine (Daniella Pineda) åker runt på olika uppdrag i rymdskeppet Bebop.
 
Utöver att den är inspirerad av science fiction-genren finns det mycket influenser från western- och noir-filmer, med teman som existentialism och ensamhet.
 
För den som ännu inte sett originalet, som är en av de mest klassiska och älskade animeserierna genom tiderna, har Netflix nyligen köpt in alla 26 avsnitt av "Cowboy Bebop" till sin streamingtjänst. 
 
"Cowboy Bebop" dyker upp på Netflix den 19 november. Västerländska live action-tolkningar av animeserier brukar vara ganska dålig (hej, "Death Note"), men den här tror jag ändå kan fånga den rätta känslan. 
 
Har du sett originalet från 1998? Kommer du titta på Netflix version? 
| 27 oktober 2021 10:08 |