Film

Skribent

Thomas Linnaeus

25 september 2023 | 15:01

Den här skruvade thrillern har blivit den största succén i Bollywoods historia

Nya filmen “Jawan” med Shah Rukh Khan i huvudrollen har lyckats bli den mest framgångsrika filmen i Indien sedan premiären den 7 september.
Shah Rukh Khan eller SRK som han också kallas, är en av filmvärldens största stjärnor och nu har skådisen slagit ett nytt rekord. Hans nya actionfilm “Jawan” har nämligen gått och blivit den mest inkomstbringande produktionen i Indiens historia, rapporterar Deadline.
 
Innan hade “Pathaan” rekordet som SRK även spelade huvudrollen i. Denna film leder fortfarande globalt med intäkter på cirka 130 miljoner dollar, medan “Jawan” ligger på cirka 121 miljoner dollar efter premiären den 7 september.
 
 
Men räknar man på de inhemska siffrorna så leder “Jawan”, som rimligtvis kommer att gå om “Pathaan”. Vad är “Jawan” för film då? Jo, i denna actionthriller spelar SRK både kommandosoldaten Vikram Rathore samt hans son Azad.
 
Här har vi ett gisslandrama på ett tåg i centrum. Azad vill att Indiens jordbruksminister ska donera omkring 530 miljoner kronor, för att gisslan inte ska ta skada. Samtidigt som detta visas får vi veta mer om Azads bakgrund och vem hans pappa var. Just nu visas "Jawan" på svenska biografer.
 
Är du sugen på att se “Jawan”?
| 25 september 2023 15:01 |