Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juli 2018 | 23:30

Jason Momoa är klar för "Peaky Blinders"-skaparens nya tv-serie

Den nya tv-serien "See" från Steven Knight ("Peaky Blinders"), är en i en lång rad av kommande tv-serier just nu under produktion hos Apple.
Enligt Deadline kommer "See" att utspela sig i en framtid, i vilken mänskligheten har förlorat synen - och tvingats anpassa sig till en värld där vi är helt beroende av våra andra sinnen. Allt detta ställs däremot på sin spets när ett tvillingpar plötsligt föds med förmågan att se. Serien är skapad och skriven av Steven Knight ("Peaky Blinders", "Taboo") och regisserad av Francis Lawrence ("The Hunger Games").
 
Momoa är klar för rollen som Baba Voss, "en orädd krigare, ledare och väktare". Det är kanske inte den mest uttömmande rollbeskrivningen, även om det lilla vi har att gå på ändå känns som klippt och skuret för just Momoa. Hans tidigare tv-roller i "Game of Thrones", "Frontier" och "Stargate: Atlantis", tillsammans med hans nuvarande DC-superhjälte "Aquaman", osar redan orädd krigare, ledare och väktare!
 
Steven Knights "See" är däremot bara en av väldigt många kommande Apple Original-serier. För bara några veckor sedan skrev exempelvis Oprah på ett flerårsavtal med Apple om att producera och skapa tv-serier - men det är än så länge inget känt kring hennes kommande projekt. Det är egentligen fortfarande mycket som är okänt kring alla Apples kommande Original-serier, men genom korta och kryptiska pressmeddelanden har följande serier fått grönt ljus för fulla säsonger;
 
Reese Witherspoon och Jennifer Aniston kommer att skådespela mot varandra i en av Apple-serierna.
 
"Little Voices" från JJ Abrams och Sara Bareilles.
"Foundation" från David S. Goyer.
"Central Park", en animerad serie från skaparna av "Bob's Burgers".
"Untitled M. Night Shyamalan"-thrillserie, från Shyamalan givetvis.
"Amazing Stories" en revival av Steven Spielbergs antologiserie.
"Are You Sleeping" med Octavia Spencer i huvudroll, producerad av Reese Witherspoon.
"Little America" från det gifta paret Kumail Nanjiani/Emily v. Gordon ("The Big Sick").
"Untitled Reese Witherspoon & Jennifer Aniston"-serie, producerad av Reese Witherspoon.
"Untitled Ronald D. Moore"-sci-fi-serie, från Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica"-skaparen).
"Untitled Damien Chazelle"-serie, Chazelle kommer skriva och regissera samtliga avsnitt.
 
Apple har meddelat att de kommer att spendera 8 miljarder kronor på tv-serier under 2018, men vi har fortfarande inte sett röken av någon av de ovanstående serierna, inte ens någon bild från inspelningarna. Gissningsvis går de många miljarderna i år framförallt till att köpa rättigheter, knyta spännande folk till olika projekt samt förproduktion - förhoppningsvis kan vi i alla fall få se någon, eller några av serierna färdigställda under 2019.
 
Är du peppad på "See" och Apples andra Original-serier? Kommentera gärna nedan!
| 10 juli 2018 23:30 |