Serie

Skribent

MovieZine

8 augusti 2022 | 19:30

Jason Isaacs spelar Hollywoodstjärnan Cary Grant i biopic-serie

Miniserien "Archie" kommer att följa den brittiska skådespelaren, känd för sina roller i flera filmer av Alfred Hitchcock, genom både hans karriär och privatliv.
Skådespelaren Jason Isaacs, bland annat känd som Lucius Malfoy i "Harry Potter"-filmerna, har fått huvudrollen i en kommande miniserie om Hollywoodstjärnan Cary Grant, rapporterar Deadline
 
Serien, som produceras av brittiska ITV och BritBox International, går under titeln "Archie", efter filmstjärnans födelsenamn. Handlingen kommer att följa Grant (som från början hette Archibald Leach) genom flera stadier i livet, från hans fattiga uppväxt, via de stora framgångarna i filmvärlden, till hans turbulenta privatliv vid sidan av kändisskapet.
 
Grants karriär i Hollywood tog fart på 1930-talet, efter en kort tid på Broadway, och varade i flera decennier. Skådespelaren har bland annat medverkat i filmer som "Ingen fara på taket" och "Arsenik och gamla spetsar", samt Hitchcock-klassikerna "Ta fast tjuven", "Notorious" och "I sista minuten". Under sin karriär nominerades han till två Oscars, och 1970 belönades han med ett hederspris på galan.
 
 
Isaacs har på senare tid kunnat ses i filmer som "Operation Mincemeat" och "Agent Game", samt i den tredje säsongen av Netflix-serien "Sex Education". Närmast aktuell är han i "Spinning Gold", en film om skivproducenten Neil Bogart.
 
"Archie" kommer att bestå av fyra avsnitt, och skrivs av manusförfattaren Jeff Pope ("Erkännandet", "Helan och halvan"). Det är ännu inte känt när serien kommer att få premiär.
| 8 augusti 2022 19:30 |