Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 maj 2022 | 19:30

James Wan uppmuntrar fansens ”Malignant 2”-kampanj

Regissören som överraskade med den bisarra rysaren i fjol stöttar fansens vilja på mer.
Den australiske filmskaparen som just nu filmar ”Aquaman and the Lost Kingdom” tog ett snack med Screen Rant om 4K-släppet av ”Malignant” där han nämnde sitt stöd för fans försök att få en uppföljare gjord. Han säger att en tvåa till skräckisen är fullt möjlig men att det är upp till publiken och föreslår hashtaggen #Malignant2 för att uppmuntra filmbolag att få bollen i rullning.
 
Wan debuterade och slog igenom med ”Saw”, och ”Insidious” och ”The Conjuring” förvandlade honom till en av skräckens nya mästare innan han gick vidare till miljon-franchises som ”Fast & Furious 7” och ”Aquaman”. Förra året återvände han till skräckgenren med ”Malignant”, en originalrysare med betydligt blygsammare budget.
 
 
Filmen drog tyvärr inte in några stora pengar på biograferna men blev med sin tokiga story och våldsamma effekter snabbt en kultfilm som till och med hyllades av självaste Stephen King. För alla blodtörstiga skräckfans var det ett utmärkt tillfälle att se något kul, läskigt och blodigt som inte redan var någon uppföljare, remake eller prequel inom någon urmjölkad franchise. Om en till film är rätta vägen att gå men det känns tveklöst lite fräschare med ”Malignant 2” än valfri franchise-titel del 8.
 
Om Wan har något med en eventuell uppföljare är tveksamt då han är i nuläget har fullt upp med andra Aquaman-filmen som planeras att släppas först mars 2023. Men han fortsätter vara aktiv som producent inom skräckgenren så vi håller tummarna för att han kommer ha något att göra med ”Malignant 2” - om den blir av.
| 27 maj 2022 19:30 |