Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juni 2021 | 22:40

Älskade "Vänner"-skådespelaren vill få ut ett viktigt meddelande

James Michael Tyler, som spelade Gunther under samtliga säsonger av "Vänner", dök endast upp i ett kort klipp under återföreningen. Nu berättar han varför.
Det råder ingen tvekan om att vid sidan om de sex huvudkaraktärerna i "Vänner", så är den Central Perk-anställde Gunther den tveklöst största och mest omtyckta karaktären av alla. Skådespelaren James Michael Tyler spelade rollen i hela 148 avsnitt under seriens tio säsonger, vilket gjorde att många hade förväntat sig ett längre inhopp från skådespelaren under återförenings-filmen i slutet av maj. 
 
Det var visst också tanken från början. Tyvärr visar det sig nu att Tyler drabbades av prostatacancer 2018, som under pandemin även har spridit sig till skelettet. Han sitter på grund av det i rullstol och ville inte dra ned stämningen under återföreningen, vilket var varför han beslutade att enbart vara med lite kort över Zoom.
 
- Jag ville vara en del av den [återföreningen], och från början var tanken att jag skulle vara med på scen tillsammans med dem och ha möjligheten att vara med i allt firande. Det var en bitterljuv känsla, ärligt talat. Jag var väldigt glad över att få vara delaktig. Det var mitt eget beslut att inte vara med fysiskt och hoppa in via Zoom, mest för att jag inte ville dra ned stämningen, du vet? ... Jag ville inte vara en "Oh, förresten, Gunther har cancer", förklarar Tyler.
 
Anledningen till varför Tyler nu ändå väljer att informera om sin situation är att han redan uppnått sitt mål om att leva fram till sin 59-årsdag. Nu hoppas han kunna rädda åtminstone ett liv, genom att få någon som funderar på att testa sig att faktiskt göra det - innan det är för sent.
 
 
Precis som miljontals fans världen över, så hoppas vi på MovieZine givetvis att Tylers situation fortfarande kan förändras till det bättre. Förhoppningsvis kommer även hans beslut att dela med sig, leda till att fler bestämmer sig för att kolla upp sin egen hälsa.
 
För den som vill veta mer om hur testning kring prostatacancer fungerar i Sverige, så finns utförlig information på Vårdguiden 1177.
 
Vilka är dina favoritavsnitt med Tyler som Gunther i "Vänner"? Kommentera gärna nedan!
| 21 juni 2021 22:40 |