Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 februari 2014 | 21:01

James Gunns guide till "Guardians of the Galaxy"

Regissören berättar om nya trailern, försvarar humorn och förklarar låtvalet "Hooked on a feeling".

Veckans hetaste trailersläpp är utan tvekan "Guardians of the Galaxy", som introducerar oss för en bunt nya superhjältar från en annan del av Marvels universum. Chris Pratt spelar Quill, också känd som Star-Lord, den enda mänskliga i gänget. Han får bland annat sällskap på sina rymdöventyr av en tvättbjörn, ett träd och en blå alien.

Regissören James Gunn bjöd idag på en snabb genomgång av vad det är vi faktiskt får se i trailern - här är höjdpunkterna.

- Jag älskar repliken "What a bunch of a-holes". Den hittade vi på på inspelningsdagen. Peter Serafinowicz ville först inte säga den, han är britt, men den passade perfekt i trailern, berättar Gunn.

"Indiana Jones"-filmer har varit en stor inspiration för att hitta blandningen av spänning, charm och humor.

- Filmen har mycket vass humor, ovanligt för en serietidningsfilm. Men Marvel uppmuntrade oss till att ta risker, så det gjorde vi. Men humorn ska aldrig komma i vägen för underhållningen eller filmens emotionella hjärta.

Men det blir inte bara mer skratt, även mer "ooga-chacka"! Björn Skifs och Blåblus välkända "Hooked on a Feeling" kommer också att höras i filmen:

- Det är en av flera gamla låtar som Quill (Chris Pratt) har på ett blandband i sin Walkman. Det är en av de få saker han har med sig från Jorden. Jag ser det inte som ett skämt, för det är en av hans käraste ägodelar. Det är navelsträngen som kopplar honom till hans hem och familjen som han har förlorat.

Samtidigt sparar man ännu på mycket av det goda. Till exempel har vi ännu inte hört Bradley Cooper som Rocket Raccoon, eller Vin Diesels version av Groot.

- Det är viktigt att påpeka att vi har utelämnat några av de coolaste karaktärerna: Ronan the Accuser (Lee Pace), Yondu (Michael Rooker), och Nova Prime (Glenn Close). Vi sparar dem till nästa trailer, som kommer om ett par månader, säger regissören till Total Film.

"Guardians of the Galaxy" har biopremiär 1 augusti. Pepp eller inte? Lämna en kommentar nedan!

| 19 februari 2014 21:01 |