Skribent

Mats Karlsson

3 juli 2013 | 00:30

James Franco har hittat ett nytt regiuppdrag

Kommer att filmatisera "The Sound and the Fury" och vill ha Jon Hamm och brodern Dave i rollerna.

Bara för några dager sedan rapporterade vi att James Franco hade hoppat av projektet "The Garden of Last days" som han skulle ha regisserat. Men Franco är inte personen som hänger läpp för sådana bagateller, han har nu hittat ett nytt regiuppdrag att sätta tänderna i. Det är filmatiseringen av William Faulkners "The Sound and the Fury", rapporterar LA Times.

James Franco verkar gilla William Faulkners böcker, då han nyligen regisserade en annan av hans böcker, nämligen "As I Lay Dying" och nu ger han sig på "The Sound and the Fury". Han har redan tänkt ut vilka han vill ha i rollistan och det är Jon Hamm och hans bror Dave Franco. Franco vill att Hamm ska spela patriarken Mr Compson och brodern Dave ska isåfall spela den plågade Quentin Compson.

Boken som har den svenska titeln "Stormen och vreden" är en skildring av familjen Compsons tragedi och upplösning. Berättelsen kretsar kring familjens tre bröder, Benjamin, Quentin och Jason, i var sin mardrömslik inre monolog om sin egen och familjens historia.

Närmast ser vi James Franco i komedin "This is the End" som får biopremiär 25 oktober.

| 3 juli 2013 00:30 |