Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 augusti 2017 | 11:15

James Camerons ”Terminator”-uppföljare kan besvara en stor fråga

Ser alla mördarrobotar från framtiden ut som Arnold Schwarzenegger och pratar med österrikisk brytning?
En ny Terminator-trilogi planeras… vänta lite, har vi inte hört den förr? Efter besvikelserna med ”Terminator: Salvation” och ”Terminator: Genisys” ska dock självaste James Cameron kliva in som producent och se till att det görs rätt.

I en ny intervju med TheArnoldFans berättar Cameron om idén att låta Arnold Schwarzenegger spela en mänsklig karaktär i den kommande ”Terminator 6” - mannen som stod modell för T-800:

- Jo, man måste ställa sig frågan: ”Varför ser alla dessa karaktärer ut som Arnold och låter som honom? Det måste finnas en anledning. Tanken har slagit mig. Det måste ha varit en snubbe vars DNA användes för att få fram en Terminator… Frågan är, var han betydelsefull för Skynet eller varför valde de just honom? Eller fanns det ett helt urval av Terminators, och den som liknade Arnold råkade bara finnas närmast till hands?
 
 
- Jag har frågat mig alla de här frågorna men det har aldrig riktigt besvarats… Så ha tålamod! Vi pratar allvar nu om att göra några nya Terminator-filmer, kanske en trilogi, och vi får se vad som dyker upp i dem, säger Cameron.
 
Fullt upptagen med sina fyra ”Avatar”-uppföljare i många år framöver, kommer James Cameron tyvärr inte att regissera själv. Han lämnar det ansvaret till Tim Miller som överraskade många actionfans med sin våldsamt roliga ”Deadpool” förra våren.

Bonus: En sketch som följde med ”Terminator: Rise of the Machines” på dvd lekte med tanken på hur T-800 blev till:
 
 
Robert Patrick, oförglömlig i "Terminator 2: Domedagen", har berättat för MovieZine att han och James Cameron pratar om en comeback även för hans T-1000.
 
Arnold Schwarzenegger har själv sagt i intervjuer att nästa "Terminator"-del börjar spelas in i början av 2018.
| 11 augusti 2017 11:15 |