Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 oktober 2016 | 20:00

James Cameron tror på 3D utan glasögon

3D-brillor är så 2009. ”Avatar”-regissören har tittat in i framtiden, och den är ljus och plastfri.
Få regissörer har bidragit till att utveckla tekniken och spränga gränser på samma sätt som James Cameron. Med filmer som ”Terminator 2”, ”Titanic” och ”Avatar” i bagaget har han legat i framkant när det kommer till CGI, praktiska effekter och undervattenskameror, men också satt en hög standard för hur 3D ska se ut. 

Vi undrar alla vad han planerar för sina kommande femtielva nya ”Avatar”-filmer, men om Cameron får som han vill blir det detta - 3D-film som inte kräver 3D-brillor.

Låter det som rena magin? Sä här säger han själv enligt Indiewire:

- Jag vill pusha framåt. När det kommer till bättre verktyg, arbetssätt, HDR (high dynamic range) och HFR (high frame rates) - allt det vi jobbar mot. Jag är fortfarande tjuraktig när det gäller 3D, men det måste till en ljusare projektion. Och i slutändan, jag tror vi är på väg dit: 3D utan glasögon. Det kommer.

Cameron lade fram sin framtidsvision när han tog emot pris på Society of Motion Picture and Television Engineers i helgen. Den första ”Avatar”-uppföljaren ska komma redan julen 2018 så vi får se vilka tekniska under han hinner skaka fram till dess.
| 31 oktober 2016 20:00 |