COMIC CON 2016

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2016 | 12:00

James Cameron pekar ut misstaget som ”Alien 3” gjorde

James Cameron besökte Comic Con i San Diego inatt för att fira 30-årsjubilaren ”Aliens - Återkomsten” tillsammans med skådisar och fans. Samtidigt passade han på att berätta vad som i hans tycke gick snett med ”Alien 3”.
Alla är överens om att Ridley Scotts ”Alien” och Camerons ”Aliens” är de överlägsna filmerna i serien, och inte bara det - båda är svårslagna klassiker i science fiction-genren. Därför låg ribban högt när en oerfaren musikvideoregissör vid namn David Fincher togs in för att styra skeppet vidare. 

Men ”Alien 3” var ett problembarn redan från början, berättar Cameron enligt Hitfix. Och det första misstaget var att döda Korpral Hicks (Michael Biehn) och Newt (Carrie Henn) redan i början.

- Jag tyckte det var ett dumt beslut. En stor käftsmäll mot fansen. Fincher är min vän, och han är utan tvekan en otrolig, otrolig filmmakare. Men det var hans första stora jobb och han styrdes av studion. Han kom in sent i en produktion där de hade ett hemskt manus som de skrev om in i det sista. Det var bara stökigt. Jag tyckte det var ett stort misstag. Hade jag varit inblandad hade jag inte gjort så med de karaktärerna, jag tyckte inte att publiken förtjänade det.

Lyckligtvis kan Hicks och Newt få en andra chans i livet. Neill Blomkamps ”Alien”-uppföljare som bär nummer 5, men är egentligen en direkt fortsättning på Camerons ”Aliens”, skriver om historien och skippar del 3 och likaså Jean-Pierre Jeunets 4:a.

- Han lät mig läsa manuset, och det är riktigt starkt. Han skulle kunna gå och spela in den imorgon. 

Nästa film i serien blir dock Ridley Scotts prequel "Alien: Covenant", som filmades klart i veckan.
| 24 juli 2016 12:00 |