Film

Skribent

MovieZine

23 januari 2023 | 07:45

James Cameron nördar loss kring ”RRR”

Magi uppstår när ”Avatar”-regissören och indiske S.S. Rajamouli möts och hyllar varandra.
Med ”Avatar: The Way of Water” respektive ”RRR” har de gjort två av 2022 års längsta och mest actionspäckade filmspektakel. Det var bara en tidsfråga innan James Cameron och S.S. Rajamouli skulle springa på varann på någon filmgala.
 
Lyckligtvis var någon på plats med en kamera för att fånga mästarnas möte.
 
 
Rajamouli börjar med att berömma och tacka Cameron för stor inspiration genom åren med filmer som ”Terminator” och ”Titanic”. Men Jim tar snart över för att hylla sin indiske kollega. Det visar sig att han har sett ”RRR” två gånger, och hunnit analysera allt från karaktärer till musik och filmens djupare budskap om förtryck.
 
- Om du någonsin vill göra film i Hollywood, låt oss snacka, säger Cameron i videon nedan.
 
 
"RRR" (det står för "Rise Roar Revolt") är ett historiskt epos som drar inspiration från verkliga händelser och två äkta folkhjältar under en tid innan Indien fick sin självständighet. Vi får följa Bheem (N.T. Rama Rao Jr), en krigare som kommer till Delhi för att rädda en flicka som rövats bort av en tyrannisk brittisk guvernör (Ray Stevenson). Denne skickar ut en frivillig officer som ska gripa honom, men av en händelse möts männen - och fienderna blir bästa vänner.
 
I Sverige finns filmsnackisen att hitta på Netflix. Du måste dock ändra språket i din profil till engelska, då den inte har blivit textad till svenska.
| 23 januari 2023 07:45 |