Film

Skribent

Oskar Möller

12 januari 2023 | 21:30

James Cameron har fått nog av streaming: "Jag är trött på att sitta hemma på röven"

James Cameron är  känd som en av tidernas mest framgångsrika regissörer liksom sitt häftiga temperament. Den här gången är det streaming som hamnar i mästerregissörens skottglugg.
Nu när "Avatar: The way of Water" närmar sig hisnande 2 miljarder dollar i intäkter världen över vill filmens regissör James Cameron hylla världens biopublik i en intervju med Variety - samtidigt som han ger en känga till streamingtjänsterna.
 
"Avatar: The way of Water" beräknas snart spela in 2 miljarder världen över

 
- Till och med i Kina där det är ett stort utbrott av Covid vallfärdar folk just nu till biograferna. Vi säger som ett samhälle: "Vi behöver det här! Vi behöver uppleva biografer" säger en uppspelt Cameron och fortsätter:
- Det är nog med streaming nu. Jag är trött på att sitta hemma på min röv!
 
Men all sin framgång till trots är frågan om regissören valt en strid han har få möjligheter till att vinna. Cameron är nämligen långtifrån den ende framgångsrike regissören som har kritiserat streamingjättarna på senare år - bland andra har två andra av samtidens största, Steven Spielberg och Martin Scorsese gjort samma sak, liksom Dune-regissören Denis Villeneuve.
 
De nämnda regissörerna har dock mildrat sina uttalanden efter att ha säkrat stora deals med streamingplattformar.  Visst har Cameron en del goda poänger när han talar om bions uppslukande förmåga att kräva vår odelade uppmärksamhet, men en sak är säker - debatten kommer att fortgå och streamingtjänsterna behöver än så länge inte darra i sina grundvalar.
| 12 januari 2023 21:30 |