Serie

Skribent

Mats Karlsson

11 juli 2020 | 14:00

Streamingtips: James Cameron bjuder in "Mästarna av science fiction"

Steven Spielberg, Ridley Scott, Christopher Nolan och George Lucas berättar om sina sci-fi-filmer i dokumentärserien på SVT Play.
James Cameron som själv har bidragit science fiction-genren med filmerna "Terminator", "Aliens - Återkomsten","The Abyss" och givetvis "Avatar", bestämde sig för att bjuda in de största och tyngsta namnen inom sci-fi. Resultatet utmynnade i dokumentärserien "Mästarna av Science Fiction", som nu finns att se på SVT Play.
 
I den första delen får vi se och höra filmmakarna Steven Spielberg, Christopher Nolan, Ridley Scott, Roland Emmerich och Geoge Lucas och deras tankar om aliens. Dessutom berättar skådespelarna Sigourney Weaver, Will Smith, Jeff Goldblum, Keanu Reeves och Zoe Saldana om sina erfarenheter från de episka filmerna.
 
I de andra avsnitten gör de en djupdykning i ämnen som att utforska rymden, monster, mörk framtid, intelligenta maskiner och avslutningsvis om tidsresor är möjliga.
 
 
Undertecknad har sett det första avsnittet och det gav sannerligen mersmak. Att få se dessa filmmakare som har gjort banbrytande filmer är sannerligen en fröjd för en sci-fi-fantast. "Mästarna av science fiction" är tveklöst ett måste för alla älskare av science fiction.
 
 
"Mästarna av science fiction" finns att streama på SVT Play (kan ses till och med 21 januari 2021).
| 11 juli 2020 14:00 |