Film

Skribent

Viktor Eriksson

5 april 2024 | 21:00

James Cameron bekräftar: Remake av klassisk sci-fi-film drar snart igång

“Raquel Welch är inte tillgänglig, men vi tror att vi kan göra en rätt så bra film.”
Den som har vägarna förbi Paris kan passa på att besöka en ny utställning vid Cinematheque Française som handlar om James Cameron som en konstnär som hämtar inspiration från sitt eget undermedvetna. Utställningen pågår fram tills januari 2025 och innehåller 300 tavlor, sketcher och produktionsdesigner hämtade från Camerons privata samling.
 
I samband med utställningen höll James Cameron i en egen masterclass-föreläsning under torsdagen och i och med det berättade filmskaparen historier från sin karriär och svarade på frågor. Variety rapporterar att filmskaparen bland annat återigen tog upp sina planer på att producera en remake av den klassiska science-fiction-filmen “Den fantastiska resan” från 1966.
 
Filmen som regisserades av Richard Fleischer och skrevs av Harry Kleiner handlar om en besättning på en ubåt som krymps ner till mikroskopisk storlek för att färdas in i kroppen på en skadad forskare för att reparera dennes hjärna. I originalrollerna syntes Stephen Boyd, Raquel Welch, Edmond O’Brien, Donald Pleasence och Arthur Kennedy.
 
– Vi har utvecklat projektet i flera år och vi planerar att ta det vidare väldigt snart, säger James Cameron.
 
– Raquel Welch är inte tillgänglig, men vi tror att vi kan göra en rätt så bra film.
 
| 5 april 2024 21:00 |