Film

Skribent

Sarah Åkerman

13 juni 2018 | 13:15

Jake Gyllenhaal övertalade Jamie Lee Curtis

Det är med en ivrig förväntan som fans ser fram emot den nya ”Halloween”-filmen. Och det visar sig att Jake Gyllenhaal är den att tacka för att Jamie Lee Curtis medverkar.
Jamie Lee Curtis, som återvänder för att spela den ikoniskt hämndfulla barnvakten, hade inte alltid tänkt vara med i filmen. Det var Gyllenhaal som tog kontakt med henne när hon var på semester, berättar Variety. Gyllenhaal, som Curtis kallar sitt inofficiella gudbarn, berättade för henne om filmens regissör, David Gordon Green. Han förklarade att det var en av de bästa erfarenheterna han haft i sitt professionella liv när han arbetade med Green i filmen ”Stronger” från 2017, och det övertygade henne att vara med.
 
Jamie Lee Curtis tyckte också om att Green liknade John Carpenter, regissören för första ”Halloween”-filmen ifrån 1978:
 
– De är båda väldigt avslappnade och tar inte sig själva för allvarligt.
 
Curtis, som tror att den nya filmen kommer bli en värdig uppföljare, bekräftar också att filmen kommer bli en fortsättning på originalet från 1978. Green har nämligen valt att göra en direkt uppföljare på första ”Halloween”-filmen. Därmed struntar han i de nio andra uppföljarna som redan finns.
 
– Vi kastade bort alla de andra filmerna och gick tillbaka till vad som gjorde originalet så bra. John Carpenter skrev inte de flesta av dessa filmer, så det var bara en massa nya människor som har gjort upp historier. Men med den här, så börjar vi om från början. Huruvida folk älskade eller hatade dessa andra historier har ingen relevans för den här filmen.
 
Den nya filmen lovar hon kommer vara ett bra tillskott till ”Halloween”-familjen. 
 
– Den är kraftfull. Den är old-school och den är skrämmande.
 
 
Filmen får svensk biopremiär den 19 oktober.
| 13 juni 2018 13:15 |