Serie

Skribent

MovieZine

8 september 2020 | 09:00

Ny säsong av "Jägarna" under inspelning

Rolf Lassgård får denna gång sällskap av Simon J Berger och Lena Endre.
TV-serien "Jägarna" har just påbörjat inspelning av en andra säsong i Älvsbyn. Nu står det klart att huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård får sällskap av bland andra Simon J Berger och Lena Endre.

I den andra säsongen av "Jägarna" har Erik (Rolf Lassgård) funnit sig till rätta i tillvaron när ett gammalt fall gör sig påmint. Joar Särn (Simon J Berger) som dömdes för mord 15 år tidigare, börjar hävda sin oskuld och Erik måste ifrågasätta sitt agerande, kanske har han begått ett ödesdigert misstag.

Erik hamnar mitt i en hård konflikt mellan de som är övertygade om att Särn är en kallblodig mördare och de som vill ta honom i försvar. Gamla sår rivs upp i den lilla orten i Norrbotten och Erik har inget annat val än att återvända till fallet och söka sanningen på nytt – även om det leder till en mördare som står honom närmare än han tror.

Simon J Berger ("Exit", "Torka aldrig tårar utan handskar") spelar Joar Särn:

- Jag är väldigt glad över att göra rollen som Särn. Det är en mångfacetterad karaktär som låter mig måla med de starka färgerna, precis som jag gillar. Dessutom kontrasterar den rätt bra med andra roller jag har gjort den sista tiden, och det är en stor bonus! Materialet, manuset, är också väldigt välskrivet, och det är nästan det viktigaste. Jag har länge velat jobba med Jens Jonsson, så jag är mycket glad att äntligen få tillfälle till det. Och så är det så klart kul att vara med i fortsättningen på den första "Jägarna"-filmen, som gjorde stort intryck även på mig när den kom, säger Simon J Berger i ett pressmeddelande.

Lena Endre ("Tunn is", "Min pappa Marianne") är glad över att ansluta till ensemblen som åklagare Thompson.

- Det är så fantastiskt att få vara igång och jobba igen och att vara i Älvsbyn med Rolf och hela gänget. Det känns verkligen underbart! Att bli en del av "Jägarna" känns förstås speciellt - jag är ju själv norrlänning och att vara uppe och spela in här känns verkligen som att åka hemåt igen, säger Lena Endre.

Flera av skådespelarna från säsong 1 återvänder till den andra säsongen, däribland Johan Marenius Nordahl, Annika Nordin, Johannes Kuhnke och Caroline Johansson Kuhmunen.

Säsong 2 av "Jägarna" väntas ha premiär på C More och TV4 under 2021.
| 8 september 2020 09:00 |