Film

Skribent

MovieZine

16 november 2021 | 15:25

"Jag är Zlatan" är 2:a på biotoppen - i Italien

"Den svenska mästaren gör mål även på bio", skriver italienska kritiker.
Här i Sverige får vi vänta till efter nyår på biofilmen om Zlatan Ibrahimovic. Men i Italien är den redan en succé. Efter premiärhelgen ligger den tvåa på italienska biotoppen, slagen enbart av Marvels "Eternals".
 
Svenska dramat "Jag är Zlatan" hade premiär över hela Italien i torsdags och har på fyra dagar setts av 125 974 personer. Det är den största öppningen för en icke-italiensk europeisk film under pandemin, och den tredje största öppningen efter filmerna ”Tenet” och ”Dune”, skriver Nordisk film i ett pressmeddelande.
 

Så tycker kritikerna om "Jag är Zlatan"

 
”Jag är Zlatan berättar historien om en pojke full av defekter, en rastlös karaktär, uppvuxen i en miljö som inte alltid är lätt, kapabel att förverkliga sina drömmar.” – La Gazetta dello Sport

”Historien om denna samtida myt kunde bara bli en stor berättelse för film” – Tuttosport

”En film som aldrig tappar kompassen. En oförorenad, skarp, klarsynt berättelse.” – Mymovies.it

”Den svenska mästaren gör mål även på bio. Filmen förtjänar absolut en kväll på bio. Ett gediget och trovärdigt manus. En film som hyllar den långa och fantastiska karriären av en hård kille med ett mjukt hjärta.” - Avvenire
 
 

Svensk biopremiär 14 januari

 
"Jag är Zlatan" är berättelsen om Zlatan och hans osannolika resa, från Rosengård och ut i världen, för att bli en av världens främsta fotbollsspelare. Den handlar livet i förorten och om kärleken till sina rötter och fotbollen - och om grabben som bestämmer sig för att leva sina drömmar.

Filmen är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic bok från 2011. Huvudrollen spelas av Dominic Andersson Bajraktari (den yngre Zlatan) och Granit Rushiti (den äldre Zlatan). Regin står Jens Sjögren för.

Det blir svensk biopremiär den 14 januari 2022.
| 16 november 2021 15:25 |