Film

Skribent

MovieZine

8 februari 2022 | 11:00

Hyllad kompositör bakom "Bränn alla mina brev"

För första gången någonsin komponerar Jacob Mühlrad filmmusik – för Björn Runges kommande storfilm "Bränn alla mina brev"
Den internationellt hyllade svenske kompositören Jacob Mühlrad kommer att för första gången komponera musiken till en långfilm: dramat "Bränn alla mina brev" med Bill Skarsgård i rollistan.

Mühlrad har under fjolåret hyllats i en rad internationella medier för sitt konstmusikaliska album Time. Bland annat förärades albumet med högsta betyg i BBC Music Magazine och Mühlrad kallades ”en av världens främsta orkesterkompositörer” av Derek Robertson, skribent för Under the Radar Magazine. Mühlrad släppte också vid årets början det symfoniska verket The One Symphony tillsammans med Swedish House Mafia.

Filmmusiken till "Bränn alla mina brev" skrivs i ett nära samarbete med filmens regissör Björn Runge ("The Wife").

- Det är genom våra samtal som musiken har fötts. När Björn går in på djupet i de små delikata detaljerna om karaktärerna som han vackert målar upp en bild utav, så kommer musiken till mig, säger Jacob Mühlrad i ett pressmeddelande.

- Jag har varit intresserad av Jacob sedan jag lyssnade på stycket Time på konserthuset 2019. Då ville jag få med honom med en amerikansk sci-fi film, "Stardream". Men pandemin satte stopp för det. Så när möjligheten att får samarbeta kring "Bränn alla mina brev" uppstod så var jag djupt tacksam. Han har en energi och begåvning som hela tiden tillför en kreativ entusiasm som är som källvatten för mig, kommenterar Runge.

Skådespelarna Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh porträtterar huvudrollskaraktärerna Karin, Sven och Olof. I övriga roller finns Marika Lindström, Sten Ljunggren och Sverrir Gudnason.

"Bränn alla mina brev" har premiär på svenska biografer under hösten 2022.
| 8 februari 2022 11:00 |