Film

Skribent

Thomas Linnaeus

27 oktober 2023 | 11:01

Jack Black strippar och sjunger Taylor Swift för fullsatt publik

När Hollywood är ute på strejk tar Jack Black alla knep han kan för att samla in pengar.
Har Hollywood-strejken gått för långt? Jo, man kan tro det, för nu har Jack Black tagit av sig kläderna och börjat sjunga. Skådespelarnas fackförbund SAG-AFTRA höll nyligen i en insamling, och då filmades detta klipp:
 
 
Låtvalet blev Taylor Swifts “Anti-Hero” och till en början sjunger Black med, men finsången går snart över i vrål och rappakalja. Strejken i Hollywood har pågått sedan i somras. För manusförfattarna tog den slut i september, men skådespelarnas strejk fortsätter.
 
I centrum står frågan om ökad ersättning från streamingtjänsterna och problematiken med AI. Skådespelarna vill att den artificiella intelligensens användning i stora Hollywood-produktioner ska vara reglerad, men det är inget produktionsbolagen än så länge gått med på.
 
För Jack Blacks del väntar “Kung Fu Panda 4” efter strejken. Dessutom har vi tv-spelsfilmen “Borderlands” där han hörs som roboten Claptrap. Filmen spelades in under 2021 och ska efter corona och andra produktionsproblem äntligen få premiär i augusti 2024.
| 27 oktober 2023 11:01 |