Film

Skribent

Anders Eklöf

25 maj 2021 | 18:49

J.J Abrams vill fortfarande göra sin "Portal"-film

I en intervju berättar regissören J.J Abrams att hans film baserad på spelet "Portal" fortfarande är på gång. Dock verkar det inte bli någon "Half-Life"-film.
För ungefär fyra år sedan lovade regissören J.J Abrams (känd för bland annat "Star Wars: The Rise of Skywalker", tv-serien "Lost" och "Super 8") att hans film baserad på tv-spelet "Portal" skulle komma snart. 
 
Det här var alltså tre år efter att spelutvecklarna Valve utannonserade att deras populära spelserier "Half-Life" och "Portal" skulle bli filmer. Sedan dess har vi inte hört särskilt mycket om projekten. 
 
I en intervju med sajten IGN säger han dock att "Portal"-filmen är vid liv, då manuset fortfarande är på gång hos Warner Bros. 
 
- Vi har faktiskt ett manus som skrivs för Portal-filmen nu på Warner Bros. Vi är väldigt glada över tolkningen och tonen, så det känns som att saker och ting äntligen är i rullning, säger han. 
 
 
Vem som skriver manuset är inte känt eller för den delen vilka som ska medverka i filmen, så det dröjer nog ytterligare några år innan den dyker upp på bioduken. J.J Abrams tycker dock att spelen lämnar en del lösa trådar som en film skulle kunna ta vidare. 
 
- Det har en enorm potential av många anledningar, varav en beror på den begränsade berättelsen i spelet, som är genialt berättad. Det kommer att bli super kul. 
 
I "Portal 2" spelar den Oscarsvinnande skådespelaren JK Simmons en karaktär, som J.J Abrams förstår att fansen skulle vilja se i rollen även i filmen. 
 
Den som såg fram emot "Half-Life"-filmen blir däremot nog besviken, då Abrams även säger att det projektet är nedlagt, åtminstone med hans produktionsbolag Bad Robot. 
 
"Portal"-spelen handlar om en person som vaknar upp i en testanläggning för en teleporteringsgevär, där du måste ta dig igenom kluriga pussel. Dock visar det sig att anläggningen är ödelagd sedan länge och att en ondskefull artificiell intelligens försöker döda dig. 
 
Hade du velat se en "Portal"-film? Är du besviken att "Half-Life" inte blir av? 
| 25 maj 2021 18:49 |