Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 januari 2013 | 23:01

J.J. Abrams vill få dig att gråta

Filmskaparen planerar en emotionell resa med "Star Trek Into Darkness".

När grät du till en film senast? Eller låt mig omformulera. När grät du till ett rymdäventyr senast? Nåväl, glöm inte näsduken när det är dags att se "Star Trek Into Darkness" i vår, för enligt regissören blir det en känslosam upplevelse.

- Målet är att få er att gråta. Om filmen gör vad den ska, kommer det att hända något med allas ögon mot slutet. Det blir emotionellt, berättar J.J. Abrams för MTV.

Den som står för hotet är såklart nye skurken Benedict Cumberbatch. I samma artikel avslöjar Zachary Quinto (Spock) att tittarna har all anledning att oroa sig över sina favoriter:

- Han är opålitlig och skoningslös, och så intelligent att han nästan lyckas splittra besättningen på Enterprise. Insatserna är mycket högre nu.

Även om många fans spekulerar i om Cumberbatch spelar Khan eller någon annan klassisk karaktär ur Star Treks universum, står han fast vid namnet John Harrison när vi träffade honom i London nyligen:

- Kortfattat är han en terrorist. Han gör hemska saker men i ett gott syfte, så vid något tillfälle i filmen fångar han säkert publikens sympatier. Den här karaktärens resa blir en häftig åktur, säger Benedict Cumberbatch.

"Star Trek Into Darkness" har biopremiär 17 maj.

| 23 januari 2013 23:01 |