Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 januari 2013 | 01:15

J.J. Abrams regisserar "Star Wars: Episode VII"

Efter månader av spekulationer, förnekelser och rykten har vi till slut en vinnare.

Ända sedan Disney köpte Lucasfilm och berättade sina planer för tre nya Star Wars-filmer, har vi och resten av filmvärlden undrat: vem vågar sätta sig bakom spakarna? Alla tänkbara regissörer har tillfrågats, och de flesta förnekat sin inblandning - inklusive J.J. Abrams, för närvarande upptagen med "Star Trek Into Darkness"

Nu berättar amerikanska medier att det är han som fått det ärofyllda uppdraget. 

J.J. Abrams har under de senaste tio åren byggt sig ett namn som en av Hollywoods mest spännande visionärer och historieberättare. Hans karriär började i TV-branschen, där han varit med om att skapa kultserier som "Alias" och "Lost". På bioduken har han senare gett oss "Mission: Impossible III", "Super 8" och en hyllad reboot av "Star Trek". 

Abrams har alltid varit ett större fan av "Star Wars"-serien än "Star Trek", därför har han också varit tveksam till idén i tidigare intervjuer:

- Det är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag känner att, oavsett vem som får göra filmen, så kommer det med en enorm börda eftersom filmerna är så ikoniska. Jag ser fram emot de nya filmerna mer än någon annan, men jag tror att jag kommer få se dem som betalande biobesökare!, har regissören citerats av HollywoodLife.

The Wrap med flera skriver att bland andra "Argo"-regissören Ben Affleck fanns med i planerna, innan man alltså lyckades övertala J.J. Abrams. Hollywood Reporter kontrar med att regissören ännu "bara" är i förhandlingar. Hur som helst: äntligen lite nyheter kring filmen, och goda sådana!

Lucasfilm har ännu inte gått ut med ett officiellt uttalande, men räkna med att det sker inom kort. "Star Wars: Episode VII" planeras ha biopremiär 2015. 

Manus skrivs av Michael Arndt, som också har "Toy Story 3" och "Oblivion" på meritlistan.

Vad tycker du om valet av regissör? Kommentera nedan.

| 25 januari 2013 01:15 |