Film

Skribent

Mats Karlsson

24 mars 2013 | 20:01

J.J. Abrams har mer frågor än svar om "Star Wars"

För första gången lyfter den hemlighetsfulle filmmakaren på slöjan och pratar om "Star Wars".

J.J. Abrams kommer snart att bege sig till en galax långt, långt bort för att göra den första filmen av nystarten av "Star Wars", men att han skulle göra filmen var ingen självklarhet. Han tackade i ett tidigt skede nej till projektet, så vad som fick honom att ändra på sig är det många som undrar över. Empire fick en pratstund med Abrams som avslöjar det och mycket mer.

- Min spontana reaktion var att jag befann mig mitt i produktionen av "Star Trek Into Darkness" och jag kunde inte ens överväga att hoppa på projektet. Men tiden gick och till slut var det tuffaste jobbet med "Star Trek" avklarat, så jag träffade Kathleen Kennedy och vi pratade igenom det. Jag berättade sedan för min fru att jag precis hade haft en intressant diskussion med Kathy och det var så det började.

Han berättar att det var en Spielberg som hade en viss inverkar till hans beslut.

- Jag måste säga att Steven Spielberg var väldigt uppmuntrande till "Star Wars". Det är kul, för jag pratade med honom om det och det visade sig att han visste precis vad som var på gång.

När han fick frågan hur han kommer att tackla projektet svarade Abrams så här:

- Jag vet faktiskt inte, för vi ska precis börja med det. Det finns definitivt mer frågor än svar just nu. Även om jag inte var ett stort "Star Trek"-fan från början, visste jag att det fanns en version som skulle kunna få mig upprymd. Jag har en liknande känsla med "Star Wars". Jag känner att jag kan identifiera en hunger för vad jag skulle vilja se igen och det är en fantastisk början på ett projekt.

J.J. Abrams är närmast bioaktuell med "Star Trek Into Darkness" som får biopremiär 10 maj.

| 24 mars 2013 20:01 |