Film

Skribent

MovieZine

15 januari 2016 | 08:00

J.J. Abrams har gjort en hemlig ”Cloverfield”-uppföljare

Bad Robot slutar aldrig att överraska. Kolla in trailern!
År 2008 satt vi alla och undrade vad sjutton Matt Reeves ”Cloverfield” skulle bli. En mystisk trailer vittnade om en attack på New York, filmad genom festande vänners kameror, men i övrigt var det mesta en hemlighet. Som det oftast är när Bad Robot och Abrams producerar.

”Cloverfield” visade sig vara en rätt häftig twist på en alienattack-skräckis, och filmen som kostade ”bara” 25 miljoner dollar att spela in, drog in 170 miljoner världen över.

Överraskningarna slutar inte där, för om bara några veckor ska vi få se en slags uppföljare. Från ingenstans kom trailern till ”10 Cloverfield Lane”, en titel som ingen hört det minsta rykte om, förrän nu.

Se trailern här:


Under 2014 blev det klart att Dan Trachtenberg (uppmärksammad för kortfilmen ”Portal: No Escape”) skulle långfilmsdebutera med ”Valencia”, en postapokalyptisk thriller, åt Bad Robot. 

Producent J.J. Abrams förklarar vad som hände sen:

- Idén kom upp för länge sedan under produktionen. Vi ville göra filmen till en släkting till ”Cloverfield”. Idén utvecklades med tiden, och vi försökte hålla titeln hemlig så länge som möjligt.

I början sades ”Valencia” handla om en kvinna som hålls fången av en man i en källare, och får veta att han räddade hennes liv vid en kemisk katastrof utomhus. Handlingen kan dock ha ändrats något för att passa ihop med ”Cloverfield”.

Huvudrollerna spelas av John Goodman, Mary Elizabeth Winsted och John Gallagher Jr.

”10 Cloverfield Lane” får amerikansk premiär redan den 11 mars.
| 15 januari 2016 08:00 |