Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2019 | 12:15

J.J. Abrams svarar på George Lucas "Star Wars"-kritik

Hur känns det att George Lucas inte gillar "The Force Awakens"? Abrams bemöter frågan i en ny intervju.
När George Lucas sålde Lucasfilm år 2012, innebar det också att han gav upp rättigheterna till sin baby, Star Wars.

Disney valde som bekant att gå en annan väg än vad Lucas hade planerat, och den nya trilogin följer inte hans ursprungliga vision. George Lucas har flera gånger uttryckt sin besvikelse över ”The Force Awakens” (2015), men regissören J.J. Abrams tar det hela med ro:

- Jag har bara tacksamhet för George. Det måste vara komplicerat för honom. Att bestämma sig för att sälja något man skapat till någon annan - det är nog svårare än att bara skriva på en check. Men han var varit enormt generös, säger Abrams.

I en ny intervju med Rolling Stone berättar Abrams också att han och George Lucas hade långa samtal innan arbetet med nya filmen ”The Rise of Skywalker” drog igång.

- Han kom över och vi pratade igenom många olika idéer. Att höra hans åsikter var viktigt för mig. Vi har försökt ändra grunderna i berättelsen, det var inte svårt (…) Önskar jag att han älskade ”The Force Awakens”? Ja. Men jag har all respekt för karln.
 
 
Abrams-regisserade ”The Rise of Skywalker” är det nionde och sista kapitlet i Star Wars-sagan. Filmen får biopremiär 18 december.
| 23 november 2019 12:15 |