Skribent

Patrik Jonsson

2 september 2013 | 19:01

J.J. Abrams drar äntligen till HBO!

Patrik Jonsson guidar oss genom veckans TV-nyheter, inklusive nytt om "Hoke" och "Luther".

I många artiklar genom åren har jag tjatat i drömmen om att J.J. Abrams skulle försöka ta sig till kabel, helst till HBO förstås och nu ser det äntligen ut som att det kommer att bli till verklighet. Abrams har nämligen en serieadaption på Michael Crichtons kultfilm "Westworld" från 1973 på gång. "Westworld" var (och är väl fortfarande så klart) en film som handlar om en futuristisk västernbaserad nöjespark. Ja detta låter väl rätt bisarrt och det är den säkerligen också, jag har dock dessvärre inte sett själva filmen så jag kan inte uttala mig om den. Med sig på denna åktur har Abrams Christopher Nolans brorsa Jonathan. HBO och J.J. Abrams, detta kan väl ändå inte gå åt h-vete, eller?

Ännu en film är redo att bryta sig ut på TV-seriemarknaden, att påstå att detta börjar bli en stark och återkommande trend får vi nog kalla för en underdrift. Här gäller det Wolfgang Petersens virusfilm "Outbreak" från 1995 som hade bland annat Dustin Hoffman och Rene Russo i huvudrollerna. De forne huvudproducenterna för "ER", John Wells och Jack Orman, fick i mitten av förra veckan klartecken av NBC till ett pilotavsnitt. Wells var även mannen bakom den amerikanska versionen av "Shameless", ja ifall vi nu ska plocka fram något som kan få oss smått peppade. Serien "Outbreak" beskrivs som en medecinsk thriller och jag vet inte, idén känns helt enkelt inte speciellt fräsch, men den som lever får se.

Apropå just filmer som blir TV-serie så har TV-serieversionen av filmen "Twelve Monkeys" av Terry Gilliams från 1995 nu fått tummen upp hos Syfy. Även hos Amazon har man varit på bra humör och förmodligen påbörjat Chris Carters ("The X-Files") comeback då de tände den gröna lyktan för ett pilotavsnitt av hans thrillerserie "The After".

Veckans mest intressanta nyhet är helt klart den att kabelkanalen FX har gett sitt förtroende till en dramathriller kallad "Hoke". Serien ska kretsa kring detektiven Hoke, spelad av Paul Giamatti, i 80-talets Miami. Det hela är baserat på Charles Willefords "Hoke Moseley"-romaner. Manusförfattare och producent är Scott Frank som tidigare både har skrivit och producerat avsnitt till FX:s underbara "Justified".

Jag har även goda nyheter till alla er "Luther"-fans där ute (inklusive mig så klart); det kommer att bli en film om Luther! Filmen ska bli en prequel till serien då den kommer att sluta ungefär där själva seriens första säsong börjar. Idris Elba har tackat ja till rollen (fattas bara) och ifall allt flyter på som det ska drar inspelningarna igång någon gång under nästa år. Skaparen av serien, Neil Cross, är också ombord.

Det här vet jag dock inte ifall jag är så förtjust i, skaparen av "Veronica Mars", Rob Thomas, har börjat att arbeta på en TV-serieversion av "Les Misérables". Personligen avskyr jag musikaler och "Les Misérables" tycker jag att det har tjatats tillräckligt om det senaste året. Men för alla er med ett brinnande intresse av musicals, ja som "Glee" till exempel, är förmodligen detta riktigt trevliga nyheter. Serien utvecklas hos Fox.

Den tredje säsongen av FX:s rysarserie "American Horror Story", kallad "Coven", har fått sig ett premiärdatum. Det är onsdagen den nionde oktober som gäller så anteckna det alla ni som är sugna på att se damerna Jessica Lange, Kathy Bates och Angela Bassett härja runt i så där lagomt bisarra roller!

A&E har förnyat "Longmire" och gett serien en tredje säsong, premiär blir det till sommaren, kanalen har däremot lagt ned "The Glades" vilket faktiskt var smått oväntat måste jag säga.

Manusförfattaren John Glenn ("Eagle Eye") har tilldelats grönt ljus av NBC för ett pilotavsnitt av hans övernaturliga serie "Conception". Serien ska kretsa kring någon slags apokalyps och kring de barn som överlevde den.

Ja och ifall alla vi andra lyckas överleva till torsdag så hörs vi igen då!

| 2 september 2013 19:01 |