Serie

Skribent

MovieZine

13 november 2020 | 09:35

Isländska "Fångade" får ny säsong på Netflix

Den populära serien "Fångade" i regi av Baltasar Kormákur får en uppföljare: "Entrapped".
Idag meddelar Netflix en ny säsong av den prisbelönta serien "Fångade", från den isländska filmskaparen Baltasar Kormákur. I uppföljaren återser vi Ólafur Darri Ólafsson och Ilmur Kristjánsdóttir, i sällskap av danske skådespelaren Thomas Bo Larsen ("Festen").

"Entrapped" är likt tidigare säsonger ett karaktärsdrivet kriminaldrama med rötter i Nordic Noir-genren och utspelar sig i Islands hisnande landskap. Serien är skapad och regisserad av Baltasar Kormákur.

- Det är en stor ära att Netflix vill ta vid och berätta det nästa kapitlet av "Fångade". "Fångade" är den mest framgångsrika tv-serien i Islands historia och jag tvivlar inte på att en nylansering i form av "Entrapped" tillsammans med Netflix världen över kommer att gå ännu längre. Serien kommer fortsätta tackla brott på Island genom landets unika miljö, med berättelser om våra älskade huvudpersoner och deras sökande efter rättvisa i ett land som är djupt rotat i traditioner, säger Kormakur i ett pressmeddelande.
 
 
Om "Entrapped"
 
Handlingen kommer att ta vid två år efter slutet på den andra säsongen: Polisduon Andri och Hinrika dras in i ett krig i de avlägsna högländerna, där två rivaliserande grupper slåss om specifika delar av området, men av olika skäl.

Den neopaganska och fridfulla sekten, The Extended Family, ledd av dess grundare och andliga ledare Oddur (Egill Ólafsson) har slått sig ner, ser landet som heligt och vill vara nära sina hedniska gudar. En grupp isländska motorcyklister, ledd av en arg ung man, Gunnar (Haraldur Stefánsson), hävdar också sin rätt till den "heliga platsen". För att kunna ta äganderätt till marken ber han om förstärkning och snart därefter kommer en grupp danska motorcyklister dit med färja – ledda av den danska ledaren Hopper (Thomas Bo Larsen).

Sammanstötningen mellan de två grupperna leder till att en ung man, Ivar (Auðunn Lúthersson), avlider. Det visar sig att Ivar inte var okänd för Andri, som känner sig tvungen att följa med Hinrika för att utreda mordfallet.
 
 
Inspelningen av "Entrapped" har nyligen startat på Island och serien har premiär på Netflix 2021.
| 13 november 2020 09:35 |