Spel

Skribent

Robin Cocks

8 juli 2020 | 17:00

"Som att spela in en film" - Will Poulter om arbetet med spelet "Little Hope"

I oktober släpps det filmiska skräckspelet "Little Hope". MovieZine fick en exklusiv intervju med skådespelaren Will Poulter som gör hela tre roller i spelet.
Under hösten kommer skräckspelet "Little Hope" att lanseras. Spelet utgör del två i "The Dark Pictures Anthology", en miniserie spel som fokuserar på filmiska skräckupplevelser. MovieZine fick en intervju med skådespelaren Will Poulter där det pratades lite om spelets berättelse, hans tre rollfigurer och hur det är att agera i ett spel.  
 
Kan du ge oss en kort introduktion till "Little Hope" och karaktärerna du spelar?
 
Absolut! "Little Hope" handlar om en professor och hans fyra studenter som, efter en busskrash, hamnar i en mystisk liten stad som heter Little Hope i New England. Spelet fokuserar på ett berättande som sträcker sig över olika tidsperioder. Jag spelar tre olika karaktärer; Andrew, Anthony och Abraham. Andrew är den karaktär som lever i nutid medan de andra två dyker upp i andra tidsepoker.
 
Vad är den största skillnaden att skådespela i en film och att skådespela i ett TV-spel som detta?
 
- "Little Hope" är ett väldigt filmiskt spel och det påminde starkt om att befinna sig på en inspelningsplats för en film när vi spelade in mina scener till spelet. Det var en stor utmaning rent skådespelarmässigt att spela tre olika roller och det var det som lockade mig med att medverka i "Little Hope". Jag älskade upplevelsen att sätta mig in i tre karaktärer.
 
Det låter som att du fick vara med och påverka utvecklandet av dessa karaktärer. Stämmer det?
 
- Vår regissör tillät mig (och alla andra för den delen) att vara med och bidra med min egen input på hur karaktärerna skulle gestaltas. Det kändes ungefär som på en vanlig filminspelning när man samarbetar tillsammans för att få fram ett så bra och autentiskt resultat som möjligt.
 
 
Hur funkade inspelningen? Fick du ha på dig en motion capture-dräkt eller lades bara din röst på i efterhand?
 
- Ja, vi fick göra allt med motion capture-dräkter. I stort sätt var alla skådespelare på inspelningsplatsen samtidigt hela tiden och det var ett högt tempo där man ofta snabbt hoppade in och ut under pågående scener. Det var så roligt och påminde om en workshop eller en teaterpjäs där man går in och ut på scenen.
 
Eftersom detta är del två i "The Dark Pictures Anthology", kommer vi få se någon sammanlänkning med det första spelet "Man of Medan"?
 
"Little Hope" är ett helt fristående spel och den enda egentliga länken till "Man of Medan" är skräcktematiken som förekommer i båda spelen.
 
Hur står sig "Little Hope" spelmässigt mot "Man of Medan"? Är spelmekaniken densamma?
 
Spelmässigt påminner det starkt om "Man of Medan" i den meningen att det finns mängder av olika vägar att ta under berättelsens gång. Jag tror att många kan relatera till det faktum att man ofta vill göra valen åt karaktärer i skräckfilmer och i "Little Hope" kan du göra massor av val. 
 
 
Är du själv ett fan av skräckspel?
 
Jag är faktiskt ingen gamer. Jag spelar inte mycket alls annars. Men jag tror att filmiska spel som detta kan vara något som intresserar mig framöver och givetvis är jag jättesugen på att själv få spela "Little Hope". 
 
Vilken typ av monster/varelse skulle vara om du var en sista boss i ett skräckspel och vilket vapen skulle du använda för att döda hjälten?
 
- Jag är ganska lång och lite klumpig av mig så jag tror att jag skulle vara en jättestor stövel som stampar ihjäl folk utan att veta om det.
 
Var skulle du helst vilja tillbringa en veckas semester? I staden Little Hope eller byn Hårga från filmen "Midsommar"?
 
Bra fråga! Båda platserna har en känsla av mystik och ju mer du utforskar dem, desto läskigare och hemskare blir det. Men eftersom jag redan har varit i Hårga så måste jag säga Little Hope för att jag är så taggad på att få spela spelet och reda ut ett och annat i den staden...
 
 
"Little Hope" släpps exklusivt till Playstation 4 den 30 oktober.
 
Ser du fram emot "Little Hope"? Gillade du "Man of Medan"?
| 8 juli 2020 17:00 |