Serie

Skribent

MovieZine

11 maj 2021 | 11:35

Inspelningsstart för SVT:s thrillerserie "Försvunna människor"

Tova Magnusson regisserar thrillerserien om en lastbilschaufför som begår ett ödesdigert misstag.
Nu har inspelningen av SVT:s nya spänningsserie "Försvunna människor" startat. Den beskrivs som en nervkittlande historia i sex avsnitt om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag. Konsekvenserna ställer honom inför ett livsavgörande val.

En vibrerande het sommardag rullar Erwin med sin tankbil över Öresundsbron och in i Sverige, som han gjort så många gånger förr. Men det som ser ut som en rutinkörning är en nervös färd för honom. I tanken smugglar han åtta syriska flyktingar. Erwin gör det för att han vill hjälpa dem. Hans chef Lunt gör det för pengarna, för att rädda sitt åkeri. Gravida Mouna är en av flyktingarna. När hon och en febersjuk pojke inte klarar av den kvava luften i tanken, gömmer Erwin dem baktill i förarhytten.
 
Plötsligt ser han en poliskontroll framför sig på vägen. Erwin har hamnat vid en punkt där hans liv kommer att ta en dramatisk vändning.
 
Regissör Tova Magnusson med fotograf Andreas Wessberg och bakom honom producent Patrick Ryborn. Foto: Niklas Maupoix.
 
Huvudrollerna görs av Peter Viitanen ("Vår tid är nu"), Sandra Stojiljkovic ("Tunna blå linjen") och Ville Virtanen ("Jordskott"). "Försvunna människor" är skriven av Ulf Ryberg ("Huvudjägarna") och för regin svarar Tova Magnusson ("Det mest förbjudna").

- "Försvunna människor" är en historia med så hög densitet att jag hade svårt att resa mig ur soffan efter att ha sträckläst manusen. Det handlar bland annat om vad människor kan vara kapabla till för att rädda sig själva och vad som händer när man fullständigt sviker sin moraliska kompass, kommenterar Magnusson.

Serien spelas in i Västsverige under sommaren och hösten 2021, med planerad premiär under 2022.
| 11 maj 2021 11:35 |