Film

Skribent

MovieZine

5 oktober 2020 | 10:00

Inspelningsstart för "Sagres", en svensk roadmovie med Bahar Pars

Drama om två systrar och en tonårsdotter som bilar från Stockholm till Portugal.
Lovisa Siréns långfilmsdebut "Sagres", en roadmovie som börjar i Stockholm och tar sig genom Europa till Sagres i Portugal, har nyss startat inspelningarna i Belgien.

- De första inspelningsdagarna var som en förlossning... det är skitjobbigt och galet, men sen när vi får se dailies dagen efter så känns allt härligt. Vi har ett grymt team och det är jättekul att äntligen få filma, säger regissören Lovisa Sirén i ett pressmeddelande.
 
I "Sagres" följer vi två diametralt olika systrar och en frihetssökande tonårsdotter på en road trip från ett kallt och grått Stockholm till de dramatiska klipporna i portugisiska Sagres, längst ner på Europas sydvästra spets, även känt som "The End of the World".
 
 
"Sagres" spelas in i Belgien, Sverige, Tyskland, Danmark och Portugal och i huvudrollerna ser vi Bahar Pars ("En man som heter Ove"), Zhala Pehrsson Rifat och Nadja Rosenberg.

- Att som skådespelare få arbeta med riktigt bra situationer mellan karaktärer är ren filmmagi. Dessutom är det en film med en kvinnlig blick och story, skapat av ett helt kvinnligt gäng. Det är det sällan man får vara med om, säger skådespelerskan Bahar Pars.

"Sagres" är Lovisa Siréns långfilmsdebut efter kortfilmerna "Baby", "Audition" och "Pussy Have the Power" på ett manus av Sirén och Peter Modestij. Biopremiären är planerad under 2021.
| 5 oktober 2020 10:00 |