Film

Skribent

Alexander Dunerfors

18 juni 2015 | 11:00

Inspelningsstart för nya ”Ghostbusters”

Nya detaljer om Paul Fegis spökkomedi.
I veckan börjar inspelningen av ”Ghostbusters”: den omtalade rebooten med Kristen Wiig och Melissa McCarthy i huvudrollerna. För regin står Paul Feig, bioaktuell med ”Spy”.

Filmen utspelar sig som förut i New York, men spelas in i Boston, där finansdistriktet får låtsas vara Manhattan. 

Enligt nya detaljer i Boston Herald spelar Wiig och McCarthy två misslyckade författare, som i sin bok påstår att spöken är verkliga. Några år senare får Wiigs karaktär ett lärarjobb på prestigefyllda Columbia University. Hon blir dock utskämd när hennes bok kommer upp till ytan, och ansluter sig istället till McCarthys karaktär, som nu bekämpar spöken tillsammans med två andra. Och de får sin ljuva revansch när New York invaderas och världen är i fara.

Förutom Kristen Wiig och Melissa McCarthy medverkar Leslie Jones och Kate McKinnon som filmens Ghostbusters.

Det är inte klart om originalgubbarna från 80-talets spökliga, Bill Murray och Dan Aykroyd, kommer gästspela i någon form. Däremot sägs det att Slimer, det gröna snormonstret, definitivt är tillbaka.

Dan Aykroyd kommer hur som helst att stå först i kö när nya ”Ghostbusters” har biopremiär, säger han till Spinoff Online:

- Den kommer bli stor! Interaktionen dem emellan, de är alla såna starka röster. De är sina egna karaktärer och det skapar friktion. Det finns dynamik. Filmen är rolig, intelligent, och jag ser fram emot den!

"Ghostbusters" får biopremiär sommaren 2016.
| 18 juni 2015 11:00 |