Film

Skribent

MovieZine

5 augusti 2020 | 08:00

Inspelningsstart för nya ”Eva & Adam” - biopremiär 2021

”Vi vill göra 2000-talets hittills mest hjärtknipande och träffsäkra romantiska komedi för unga.”
Många av oss minns Eva och Adam som huvudpersonerna i en tv-serie i slutet på 90-talet. Skådespelarna upprepade sina roller i en långfilm år 2001. Snart är det dags för en ny duo att ta över.
 
Inspelningen av "Eva och Adam - att vara eller inte vara ihop" pågår just nu i Göteborg. Filmen handlar om den första kärleken, och om att vara ung idag. För manus står Måns Gahrton & Johan Unenge, som även skrivit böckerna med karaktärerna som filmen bygger på.

– Vi vill göra 2000-talets hittills mest hjärtknipande och träffsäkra romantiska komedi för unga, på tröskeln till puberteten. Vi vill göra det med ett tilltal som skapar igenkänning långt utöver målgruppen så det blir en riktigt bred familjefilm där det finns något för alla att älska, säger Måns Gahrton i ett pressmeddelande.

- Ambitionen är att få publiken att le generat, skratta, gråta och känna igen sig i de stora frågorna om kärlek och vänskap. Det är humor, hjärta och smärta, tillägger Johan Unenge.
 
Från vänster: Caroline Cowan (regissör), Johan Unenge, Måns Gahrton och Francy Suntinger (producent).
 
I huvudrollerna som Eva och Adam återfinns Sonja Holm och Olle Cardell. Bland övriga skådespelare finns bland annat Liv Mjönes (Evas mamma), Jonatan Rodriguez (Adams pappa), Björn Bengtsson (Evas pappa), Rakel Wärmländer (Evas mamma) och Ulla Skoog.
 
– Vår ambition är att lyfta in tittaren i barns verklighet som den ser ut på 2020-talet. Språket, relationerna och miljöerna. Det ska kännas äkta och vara på riktigt, samtidigt som det ska vara underhållande. Vi har lagt stor energi på det och gjort mycket research, besökt skolor och pratat med många barn. Det känns superkul att vara igång och filma, säger filmens producent Francy Suntinger.

Filmen har biopremiär våren 2021 och distribueras av SF Studios.
| 5 augusti 2020 08:00 |