Film

Skribent

Anders Eklöf

9 september 2021 | 14:27

Inspelningen av Stephen King-filmen "Salem's Lot" har börjat

Vampyrerna återvänder i nyinspelningen av Stephen Kings klassiska roman "Salem's Lot" från 1979.
Filmatiseringar av den framgångsrika skräckförfattaren Stephen Kings böcker är många och blir ofta succé, men en som fått något medelmåttiga betyg tidigare är "Salem's Lot" (eller "Staden som försvann"). 
 
Boken handlar om författaren Ben Mears, som återvänder till staden Jerusalem's Lot i Maine, där han bodde några år som barn. Till sin förskräckelse upptäcker han att flera invånare har blivit vampyrer.
 
Nu är det dags för en ny film baserat på romanen, som ofta omnämns som ett av Stephen Kings mest ikoniska verk. Boken har nämligen filmats som miniserie år 1979 och ännu en gång år 2004, men nu är det dags för en påkostad biofilm. 
 
 
Den här gången är det Gary Dauberman som regisserar och skriver manuset, som skrivit "Annabelle"-filmerna och "The Nun". "Annabelle Comes Home" från 2019 var hans debut som regissör, men nu är det dags igen. 
 
Vi har skrivit om projektet tidigare, men nu meddelar skådespelaren William Sadler ("Nyckeln till Frihet") på Twitter att filminspelningarna av "den fasansfulla boken" har dragit igång. 
 
 
Huvudrollen i filmen har Lewis Pullman ("The Strangers: Prey at Night", "Bad Times at the El Royale" och den kommande "Top Gun: Maverick"), som spelar författaren Ben Mears. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Andra som medverkar är Spencer Treat Clark ("Unbreakable" och "Glass") och Makenzie Leigh ("Billy Lynn's Long Halftime Walk"), Bill Camp (The Night of" och "The Queen's Gambit") och Alfre Woodard ("Annabelle"). 
 
När den nya "Salem's Lot" har biopremiär är ännu oklart. 
 
Har du sett några tidigare filmatiseringar av "Salem's Lot"? Vilken är den bästa Stephen King-filmen? 
| 9 september 2021 14:27 |