Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 juli 2021 | 22:10

Trailer: Blodig gore och skräck i nya Stephen King-serien

Oscarsvinnaren Adrien Brody axlar huvudrollen i den blodiga skräckserien "Chapelwaite", baserad på Stephen King-berättelsen "Jerusalems lott".
Det råder verkligen inte någon bristvara på Stephen King-adaptioner på film och tv, utan vi fortsätter att få ett gäng nya i stort sett varje år. Det här däremot inte riktigt till vanligheterna att just tv-adaptionerna vågat ta ut svängarna när det kommer till blod, gore och gotiskt skräck-äckel.
 
Det är däremot något som distributören Epix planerar att ändra på med den kommande tv-serien "Chapelwaite", som baserats på Kings "Jerusalems lott", med Adrien Brody i huvudrollen. Åtminstone baserat på vad vi får ta del av i den senaste trailern.
 
 
"Chapelwaite" utspelar sig under 1850-talet och följer kapten Charles Boone (Brody), som flyttar med sina tre barn till sitt gamla familjehem - efter att hans fru dött. Väl på plats tvingas han konfrontera Boone-släktens mörka hemligheter och försöka stoppa den ondskan som plågat släkten under flera generationer.
 
Utöver Brody i huvudrollen som Charles Boone så kommer vi även att få se skådespelarna Emily Hampshire, Jennifer Ens, Sirena Gulamgaus, Christopher Heyerdahl och Ian Ho framför kameran i några av de större rollerna.
 
 
Den första säsongen får premiär på amerikanska Epix den 22 augusti, och släpps i Sverige den 27 oktober på Viaplay.
 

Streama första säsongen av "Chapelwaite" på Viaplay

 
Vad tycker du om trailern till "Chapelwaite" - kommer du att ge serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 26 juli 2021 22:10 |