Serie

Skribent

MovieZine

3 april 2023 | 09:05

Mer "Solsidan" på väg! Inspelningen av säsong 8 har börjat

Arbetet med en ny säsong har precis dragit igång. Det blir ett kärt återseende med gamla favoriter och spännande gästbesök.
Den älskade humorserien om vännerna på Solsidan återvänder med en åttonde säsong i höst.
 
Sedan seriens premiär 2010 har "Solsidan" en självklar plats i svenskarnas hjärtan och har hyllats för sin skruvade vardagsrealism som många kan relatera till. Detta har blivit seriens signum och genomsyrar även den kommande säsongen. Fredde (Johan Rheborg) hanterar en orolig omvärld genom att bygga ett premium safe room. Mickan (Josephine Bornebusch) undrar var åren tagit vägen och om hon varit en bra mamma.
 
Felix Herngren återvänder till registolen samt rollen som Alex, som gör sitt bästa för att hitta sin plats i varannan vecka-livet efter uppbrottet med exfrun Anna (Mia Skäringer).
 
- Jag är alltid sugen på att göra nya serier, prova ny mark, men "Solsidan" går inte att låta bli. Mycket av glädjen ligger i det filmteam och de skådespelare som gjort produktionen ihop i alla år. Vi har så enormt roligt tillsammans under den tre månader långa inspelningen, säger Herngren i ett pressmeddelande.
 
Vi återser även Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) som startar en friskola med kommunistiska förtecken. Säsongen får dessutom gästbesök av bland annat komikern och tv-profilen Johanna Nordström.
 
För regi står, utöver Felix Herngren, även Emma Bucht, Henrik Schyffert, och Eddie Åhgren.
 
"Solsidan" säsong 8 har premiär på TV4 i oktober 2023.
| 3 april 2023 09:05 |