Film

Skribent

MovieZine

23 augusti 2017 | 14:00

Inspelningen av ”Mamma Mia! Here We Go Again” är igång

Universal Pictures har påbörjat inspelningen av en uppföljare till musikalsuccén ”Mamma Mia!”. Filmen får biopremiär nästa sommar.
Tio år efter att den första succéfilmen ”Mamma Mia!” släpptes får vi återvända till den magiska ön Kalokairi i Grekland. Filmen innehåller helt ny musik baserad på ABBA-låtar. 

Producenterna av ”Mamma Mia! Here We Go Again”, är återigen Judy Craymer och Gary Goetzman, som skapade den ursprungliga filmen. Craymer är också skaparen och producenten av den världsomspännande musikalen med samma namn.

- Jag är så glad och stolt över att ha våra skådespelare tillbaka från den förra succéfilmen och välkomnar såklart även de nya ansiktena till ”Mamma Mia!”-familjen, säger Judy Craymer i ett pressmeddelande.

- Det var så roligt att casta dessa unga roller och hela teamet ser fram emot att utforska rollkaraktärerna och fortsätta denna kärleksfulla historia där den slutade... Återigen berättad genom älskade ABBA-låtar.
 
 
De som återupptar sina roller från ”Mamma Mia!”-filmen är Meryl Streep som Donna, Julie Walters som Rosie och Christine Baranski som Tanya. Amanda Seyfried och Dominic Cooper återförenas som Sophie och Sky, medan Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth återvänder för att spela Sophies tre möjliga pappor: Sam, Bill och Harry.

Dessutom tillkommer vissa nya ansikten såsom Lily James (”Cinderella”, ”Baby Driver”). När filmen speglar sekvenser ur det förflutna spelar Lily James rollen som den unga Donna.

Ol Parker, författare till ”Hotell Marigold”, regisserar denna tvåa från. Benny Andersson och Björn Ulvaeus står återigen för musiken i filmen.

Biopremiären för "Mamma Mia! Here We Go Again" planeras till den 20 juli 2018.
| 23 augusti 2017 14:00 |