Film

Skribent

Anders Eklöf

2 juni 2022 | 10:30

Inspelningen av "Mad Max"-prequeln "Furiosa" har dragit igång

Föregångaren till "Mad Max: Fury Road" från 2015 har startat sin inspelning, där vi kommer få se Anya Taylor-Joy och Chris Hemsworth i huvudrollerna.
För några år sedan hade den rejält ösiga filmen "Mad Max: Fury Road" av George Miller biopremiär, där vi fick se Tom Hardy och Charlize Theron köra bil i ett postapokalyptisk landskap i jakt på bristvarorna vatten och bränsle.
 
Det har länge varit känt att en prequel kallad "Furiosa" är på väg, där vi får se Anya Taylor-Joy ("The Queen's Gambit", "Last Night in Soho") ta sig an rollen som en yngre version av titelkaraktären.
 
Nu har en av filmens stjärnor, Chris Hemsworth ("Thor: Ragnarök"), meddelat på sociala medier att inspelningen av filmen i Australien har dragit igång.
 
 
Till skillnad från "Mad Max: Fury Road", som var en väldigt intensiv och kompakt berättelse, kommer "Furiosa" utspela sig under en period på 15 år. George Miller regisserar, skriver och producerar filmen tillsammans med Doug Mitchell.
 
George Miller har tidigare avslöjat att det återigen är Tom Holkenborg, eller Junkie XL som han kallar sig, som kommer komponera musiken även den här gången. Det är enligt mig en oerhört härlig nyhet, då musiken bidrar starkt till att skapa den ösiga känslan i "Mad Max: Fury Road".
 
"Furiosa" har en planerad biopremiär den 24 maj 2024, så det dröjer ett tag till innan det är dags att spänna fast säkerhetsbältet och följa med på åkturen.
 
Vad tyckte du om "Mad Max: Fury Road"? Vad vill du se i "Furiosa"?
| 2 juni 2022 10:30 |